At rejse er at leve

22-07-16

 

"At rejse er at leve"

 

Sådan sagde H.C. Andersen som bekendt. Han rejste en hel del, og det ser da også ud til, at han - måske derfor - levede meget intenst.

Det behøver ikke at være de lange udlandsrejser til eksotiske steder, for at man kan få gode oplevelser ud af det. Selv har jeg lige været i Vendsyssel i nogle dage med ophold på Aalbæk gl. Kro (jeg synes, at navne-sammenfaldet kunne være helt sjovt). Det var så mit udgangspunkt for kortere ture rundt i denne nordligste del af vores land.

Jeg er ikke den eneste, der synes, at den måde at holde ferie på er god. På kroen var der en hel del både par og enlige, som tilsyneladende gjorde det samme. En morgen kom jeg til at sidde ved morgenbordet sammen med et ægtepar på min egen alder, og vi faldt i snak netop om den måde at få nye oplevelser på. De fortalte, at de tidligere havde rejst meget i udlandet, men nu passede alder og kræfter bedre til de få dages ophold nogle gange om året på skiftende steder rundt i landet og så med kortere ture derfra. "Og så kan det såmænd være helt rart at komme hjem igen", som de sagde.

Noget andet, som jeg bemærkede - især under et besøg på Nordsø Oceanarium i Hirtshals - var mange små og lidt større hold af bedsteforældre med børnebørn. Til børnene har Oceanariet et sæt opgaver, som de så skal rundt i de forskellige udstillinger for at løse. Og jeg kunne se og høre, at det gav anledning til mangen en god snak og til gode fælles oplevelser børnene og de ældre imellem.

Det siges, at ude er godt, men hjemme er bedst. Det kan der måske være noget om. Men man skal vist være ude en gang imellem for ret at skønne på, at det også kan være rigtig rart at være derhjemme.

Ældre-bloggen

Der kan hentes et væld af gode oplevelser rundt i Danmark.

Her er en af dem på Nordsø Oceanarium i Hirtshals.

 

08-06-17

"Pris pr. person i delt dobbeltværelse"

Der er mange enlige - både yngre og ældre - der, ligesom mig, gerne vil ud og se sig om. Nogle vil længere væk til udlandet og andre vil gerne bare tage en forlænget weekend herhjemme i vores eget land.

Og der er et væld af muligheder, og for at finde ud af hvilken af dem man skal vælge, kan man gå ind på bureauernes hjemmesider, eller man kan studere de mange farvestrålende og lokkende annoncer i bladene. Der er masser af oplysninger om de forskellige muligheder; men i de fleste af dem mangler jeg én, når det drejer sig om prisen: Næsten alle steder er den opgivet "pr. person i (delt) dobbeltværelse". Hvad betyder det egentlig? Kan man slet ikke komme der som enlig? Eller lægger hotellet den næst ankomne enlige gæst ind i sengen ved siden af?

Sludder! Selvfølgelig kan man komme alene - der er da adstadig noget, der hedder enkeltværelser. Og selvfølgelig risikerer man ikke at skulle dele dobbeltseng med en vildt fremmed. Jamen, hvorfor oplyser man så ikke, hvad det vil koste mig at komme alene, sammen med prisen for, hvad det koster for hver af os, hvis vi er to? Den ekstra linje tekst vil næppe gøre annoncerne dyrere; men det vil være en helt selvfølgelig oplysning til alle os, der skal/vil af sted alene.

Jeg ringede til bureauet "Happydays". De udbyder et væld af kortere og længere ophold i ind- og udland. Men konsekvent fortæller de på annoncernes forsider på internettet kun om prisen, når man er to. Jeg fik en rigtig venlig og imødekommende dame i røret, og hun kunne egentlig godt se, at mit spørgsmål rummer en pointe. Men hun kunne da fortælle mig, at de skam også i deres annoncering på internettet oplyser om prisen på enkeltværelse. Man skal blot klikke på "Læs mere", så kommer man til en masse yderligere oplysninger og blandt dem altså også prisen på et enkeltværelse. Men hvorfor denne omvej for at finde en oplysning, der er ganske afgørende for mig som enlig? Og sidder man med en bladannonce, så er muligheden for at "læse mere" der jo ikke.

Derfor til alle udbydere af rejser og ophold:

Giv os også umiddelbart prisen pr. person i eget værelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08-06-17

 

Senior-portioner

Jeg hader, når god mad skal kasseres.

Senest oplevede jeg det på en fremragende restaurant i Fredericia. Selve lokalet var smukt og hyggeligt indrettet. Betjeningen var helt i top. Og menu-mappen var noget af det bedste, jeg har set - smukt opsat og oplysende.

Jeg var ikke voldsomt sulten, og generelt skal der jo desværre ikke ret meget til for at holde sådan en gammel knark som mig i gang. Derfor bestilte jeg en kyllingesandwich - den måtte være til at overse, tænkte jeg. Og den var da heller ikke specielt dyr. Men hold da op for en anretning! Den var virkelig flot serveret og der var alskens herligt tilbehør med - alt i alt en god del mere, end jeg gamle mand kunne spise. Og derfor var det, at jeg meget mod min vilje måtte acceptere, at en del af den gode mad måtte kasseres.

Af menu-mappen fremgik, at restauranten serverer børne-portioner - altså en mindre udgave af de normale portioner. Og så var det, at jeg kom til at tænke den tanke, om det ikke kunne være en idé også at tilbyde mindre "senior-portioner". De må godt være en anelse billigere end de normale portioner. Men hovedbegrundelsen for at gøre det skulle være at undgå madspild, når jeg og mange andre ældre mennesker ganske enkelt ikke kan sætte de store, normale portioner til livs og derfor vil være glade for at kunne få en mindre.

 

08-06-17

 

25-07-17

 

Helle Møller-Madsen har sendt denne kommentar:

 

Hvor er jeg enig i at det er irriterende at man ikke umiddelbart kan se prisen på enkeltværelse, i et tilfælde kontaktede jeg et rejseselskab og bebrejdede dem at det slet ikke fandtes på deres side og fik svaret at det var fordi det varierede fra rejse til rejse, men at jeg kunne bede om et tilbud, så ville de oplyse det!!

Kommentarer til indlæggene her på Ældre-bloggen er altid velkomne. Den nemmeste måde at give dem på er ved at bruge beskedboksen her til højre.

 

Alle kommentarer vil snarest muligt blive bragt her på bloggen - men uden oplysning om E-mail adressen